Snel Geld Lenen

Voor- en nadelen van geld lenen


Snel Geld Lenen

Je wilt dus graag weten welke voor- en nadelen snel geld lenen heeft? Dan ben je aan het goede adres. Wij zullen in dit artikel namelijk aangeven welke voordelen snel geld lenen heeft. Daarna zullen wij ingaan op de nadelen van lenen. Snel geld lenen heeft eigenlijk één groot voordeel. Dat is namelijk de ontvangst van een geldbedrag. Als je geld leent, dan spreek je met de geldverstrekker af welk bedrag je gaat lenen. Als dit bijvoorbeeld 3.500 euro is, dan krijg je dit bedrag op je rekening gestort. Als je snel geld nodig hebt, dan is het dus een groot voordeel dat je direct geld ontvangt. Je kunt dan direct overgaan tot de aanschaf van je product dat je wilt hebben.

Nu je weet wat het grote voordeel is van snel geld lenen zullen wij de nadelen beter bekijken. Er zitten namelijk meer nadelen aan snel geld lenen dan voordelen. Hoe deze nadelen tot stand komen kunnen wij beter uitleggen aan de hand van een voorbeeld. Stel dat je een nieuwe keuken wilt kopen. De prijs van deze keuken is 15.000 euro. Het is een prachtige keuken met alles erop en eraan. Helaas heb je slechts 4.000 euro op je spaarrekening staan. Je komt dus 11.000 euro te kort voor deze mooie keuken. Je kunt er dan voor kiezen om dit geld te gaan lenen. De eerste stap die je hiervoor moet ondernemen is het contact opnemen met een geldverstrekker. Je kunt naar een willekeurige Nederlandse bank. Zij zullen beoordelen of je het geld kan lenen. Dit is helemaal afhankelijk van de inkomsten die je ontvangt. Als je geen werk hebt is de kans heel klein dat je de lening toegewezen krijgt. Als je wel toestemming krijgt om te lenen dan ga je samen met de bank kijken naar de looptijd van de lening en tegen welke rente de lening afgesloten wordt. Wij komen nu al gelijk twee grote nadelen tegen. Het eerste is de rente die je moet betalen. Dit zullen wij zo toelichten aan de hand van een voorbeeld. Het tweede nadeel is de looptijd. Dit is de tijd dat je bezig bent met het terugbetalen van de lening. Dit kan bijvoorbeeld 4 jaar zijn (48 maanden). Je zit als het ware vast aan de lening, wat uiteraard een groot nadeel is. De rente die je betaalt is een groot nadeel, daar hadden wij het zojuist al even over. Hoe hoger het rentepercentage, des te meer rente je moet betalen. Als je een lening afsluit van 11.000 euro tegen een rentepercentage van 5% dan betaal je 550 euro per jaar aan rente. Dit is natuurlijk een groot nadeel.

Direct Geld Lenen

Een laatste nadeel van snel geld lenen is een grotere kans op in de problemen raken. Wat bedoelen wij hier precies mee? Als je geld leent en de looptijd is 48 maanden, dan zal elke maand een bepaald bedrag moeten aflossen. 48 maanden (4 jaar) is een vrij lange periode. Je weet natuurlijk nooit wat er gebeurd in die tijd. Je kunt je baan kwijtraken bijvoorbeeld, of je krijgt onverwachtste kosten omdat je wasmachine en koelkast tegelijkertijd kapot gaan. Als je geld leent is het dus altijd een risico omdat je niet weet wat er in de toekomst gaat gebeuren. Zorgt er dus altijd voor dat je nog minimaal 1.000 euro op je spaarrekening hebt staan om onverwachte kosten te kunnen dekken. Je zult net zien dat je onverwachte kosten krijgt als het niet goed uitkomt. Probeer dit altijd te voorkomen.

Je weet nu wat de voor- en nadelen van snel geld lenen zijn. Als je van plan bent geld te lenen dan moet je zelf bepalen of je de nadelen accepteert. Als je de nadelen en risico’s te groot vind, leen dan geen geld. Accepteer je deze wel, dan kun je snel geld lenen. Zorg er dan wel voor dat je de risico’s onthoudt en je er tegen bewapend bent.