Auto Kopen

Sparen of lenen voor een nieuwe auto?


Auto Kopen

Wat kun je het beste doen als je een nieuwe auto wilt kopen, sparen of lenen? In dit artikel gaan wij je helpen bij het maken van een goede keuze. Welke keus het beste bij je past hangt namelijk af van je financiële mogelijkheden.

Als je wilt gaan sparen moet je eerst nagaan hoeveel je per maand kunt sparen. Als dit bijvoorbeeld 200 euro per maand is, dan kun je in één jaar 2.400 euro bij elkaar sparen. Je moet voor jezelf bepalen wat voor auto je wilt kopen. Kost de auto ongeveer 3.000 euro, dan ben iets langer dan een jaar bezig met sparen. Is er geen haast bij geboden, dan is sparen een goede optie.

Indien er haast bij geboden is, dan is lenen misschien een betere optie. Je kunt dan namelijk snel de auto van je dromen kopen. Wees je er wel van bewust dat je de lening moet gaan aflossen. Hier kun je lang mee bezig zijn. Bij een looptijd van 36 maanden bijvoorbeeld ben je 3 jaar bezig met het aflossen van de lening. Daarnaast krijg je te maken met rente die je moet betalen. Dit is een percentage over het geleende bedrag. Bij een lening van 3.000 euro en een rentepercentage van 2,4% gaat het om 72 euro op jaarbasis. Zonde van je geld, maar je hebt wel snel de auto van je dromen als je leent.

Wat kun je het beste doen, geld lenen of geld sparen voor een nieuwe auto? Bedenk hoe snel je de auto nodig hebt. Als je er geen haast bij geboden is kun je gaan sparen. Heb je de auto over een maand nodig, dan kun je geld lenen. Het is overigens niet altijd mogelijk om geld te lenen. Hiervoor zal je contact moeten opnemen met een bank. De bank zal je financiële situatie bekijken en nagaan of je geld kan lenen. Wij wensen je veel succes bij het geld sparen of geld lenen voor een nieuwe auto!